Allt om 21 U.s. Kod § 829 – Recept – U.s. Kod – Us Law – Lii …

Allt om 21 U.s. Kod § 829 – Recept – U.s. Kod – Us Law – Lii …

Allt om 21 U.s. Kod § 829 – Recept – U.s. Kod – Us Law – Lii …

Den nuvarande forskningen kring missbruk har faktiskt föreslagit att missbruk är en kronisk sjukdom precis som hög blodstress och även diabetesproblem. Så, mediciner för att behandla denna sjukdom måste vara förstahandsbehandling, eftersom vi förstår att det är otroligt svårt att sluta [använda opioider] på egen hand. Kliniska leverantörer visar vanligtvis också stigma som är relevant för kunder med opioidberoende, vilket gör det svårt för patienter att lita på terapiområdet.

Om det inte är effektivt att testa en eller två av de tre tillgängliga läkemedlen, har jag inte flera olika alternativ att behandla mina kunder. För leverantörer som väljer att hantera kunder med opioidanvändningstillstånd finns det betydande lagar kring terapi. För att rekommendera buprenorfin specifikt måste bärare skaffa ett visst undantag från Medication Enforcement Company, vilket kan förspänna många välmenande läkare till att tro att rekommendera buprenorfin är för komplext eller sofistikerat för deras teknik.

Opioidbaserade läkemedel har en del av den ideala effektiviteten för behandling av personer med opioidberoende på lång sikt. Olagliga opioider som heroin och fentanyl kan skapa beroende på grund av det faktum att de genererar en lycka riktigt snabbt, liksom ett tillhörande “lågt” eller tillbakadragande tillstånd, vilket skapar individer att vilja använda mycket mer. Metadon såväl som buprenorfinjobb eftersom de kan aktivera samma receptorer som mer beroendeframkallande opioider som heroin och fentanyl aktiverar, men utan att orsaka extas.

Vad kan vara den största fördelen med att ha buprenorfin tillgängligt bakom disken? När varje dos av heroin eller fentanyl kan eliminera dig, kan det vara livräddande att ha snabb tillgång till buprenorfin på apoteket på morgonen eller kvällen. Många heroin- och fentanyl- och receptbelagda piller använder flera gånger varje dag, medan buprenorfin är motståndskraftigt och kräver en ensam dos dagligen, vilket begränsar den direkta exponeringen för potentiellt farliga omoraliska opioider.

Den enda guiden för receptbelagd medicin – Wikipedia

Jag antar att det kan göra några punkter. En är att vi kan hjälpa till att göra valet enklare mellan olagligt fentanyl eller buprenorfin när människor mår dåligt av opioiduttag. En annan är att individer kan påbörja behandling så snart som möjligt, i motsats till att vänta på ett centerkonsultation. För det tredje skulle denna process säkert minska och förhoppningsvis bli av med den underjordiska marknaden för buprenorfin.

I verkligheten förutspår en individs tidigare erfarenhet av buprenorfin, oavsett om det är lagligt eller olagligt från en vän, om en patient säkert kommer att gå in på mitt kontor och leta efter terapi. Därför hoppas vi att en tillgänglighetsmodell med låg barriär för buprenorfin kan hjälpa till att minska dödsfall vid överdosering samt motivera personer med opioidberoende att bli en del av behandlingen.

Med tanke på de begränsningar som jag tidigare angav, är inte alla i mitt folk kvar på långvarig tid; några återupptogs. Men om du tittar på individer som fortsätter att vara på behandling, skulle du inte ha ett koncept om att de tidigare hade ett opioidberoende. Mina klienter har förmågan att återta sina barns förmyndarskap, driva egna företag.

Finns det några jämförbara läkemedel mot opioidanvändningsstörning som sprids bakom disken? Tyvärr finns det ingen jämförbar medicin för närvarande. Andra länder, som Kanada, har bytt till att farmakologer övervakar doser av buprenorfin, så patienter doseras med sin medicin under vägledning vid apoteksdisken. Vårt team tror att en design bakom disken skulle eliminera kravet på recept från en läkare, https://svensktapotek.net/kopa-stromectol/ men ändå möjliggöra individuell övervakning och noggrann övervakning av mängden buprenorfin som individer förvärvar.

Write a Message

Your email address will not be published.

Related Posts

Enter your keyword

X